Wie we zijn

Wie we zijn

Suzie’s Farm in Aalten biedt een authentieke ervaring van het boerenleven, compleet met een restaurant, streekwinkel en speeltuin. Bij ons ontdek je de smaken van de Achterhoek! Wij serveren met trots lokaal en transparant eten en drinken, rechtstreeks van boer tot bord.

Farm, Food & Fun sinds 2020

Met de overname van ‘t Schepersveld door Suzanne Ruesink en haar familie, kwam Suzie’s Farm in 2020 tot leven. Het is een plek waar Suzanne’s passie voor het boerenleven centraal staat, en waar we mensen willen verbinden met de oorsprong van hun voedsel.
En die ligt vlakbij. Suzie’s Farm werkt namelijk alleen met producten van de eigen boerderij ‘t Westendorp en andere boeren in de Achterhoek.

Op een toegankelijke en speelse manier verbinden wij onze gasten met de boer en vice versa. Farm, Food en Fun is ons concept. Dit betekent dat iedereen kan smullen van de lekkernijen in ons restaurant en streekwinkel in Aalten, en tegelijkertijd op speelse wijze kan proeven van het boerenleven. Of je nu met familie, vrienden of collega’s komt, bij Suzie’s Farm beleef je een onvergetelijke ervaring.

Suzanne Ruesink van Restaurant Suzie's Farm in Aalten

Suzie’s verhaal

Suzanne Ruesink groeide op in IJzerlo, omringd door de natuur op de boerderij van haar ouders. Ze houdt erg van de vrijheid, het ondernemerschap, en het leven en werken met de natuur. In 2010 trad ze daarom toe tot het familiebedrijf, een grote boerderij met 175 melkkoeien en 3000 vleesvarkens, ondanks haar kinderdroom om een supermarkt te runnen.

Met de oprichting van Suzie’s Farm in 2020 kwam alles samen. De streekwinkel staat boordevol lokale delicatessen en restaurant Suzie’s Farm serveert ambachtelijke en seizoensgebonden gerechten. De lokale gastvrijheid beleef je ook als je een van Suzie’s vergader- of feestzalen boekt. De minifarm, speeltuin, boerenminigolf en indoor speelzaal zorgen voor nog meer vertier en verbinding.

En wie nog veel meer wil ontdekken, kan onze boerderij ‘t Westendorp bezoeken. Daar leer je niet alleen over het boerenleven, maar word je ook verrast met ons follybos, theepottenmuseum en verzamelmuseum.

Bezoek Suzie’s Farm

Restaurant Suzie’s Farm is gevestigd aan de Loohuisweg 5 in Aalten. Wij zijn geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur. Wees welkom om langs te komen, of maak een reservering. Bekijk ook eens onze agenda voor leuke events en activiteiten.

Suzanne en ons team van 25 medewerkers staan klaar om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen!

Reserveer nu

Achterhoekse Os

Suzanne Ruesink zoekt naast percelen in de Achterhoek om haar ossen in te weiden, vooral ook enthousiaste mensen die als oppasser een oogje in het zeil willen houden. Het koppel melkvee van boerderij Het Westendorp is een bonte mengeling van rassen. Jaarlijks worden er zo’n 160 kalveren geboren, waarvan de helft stierkalveren.
Vooral de Jersey’s leverden in het verleden problemen op. Suzanne: ‘Als melkkoe is het een fantastisch ras, maar qua vlees is het dier gewoon te klein. We hebben onlangs een os laten slachten en die woog 350 kilo geslacht gewicht. En dat is een stuk minder dan bij de andere rassen in de stal.’

Stierkalveren
De melkveehouder kwam chef-kok Nel Schellekens tegen die voorstelde om van de stierkalveren ossen te maken en ze drie jaar lang te laten groeien. Waarna de dieren ‘van kop tot kont’ worden verwerkt in de diverse vleesproducten.De initiatiefnemers willen het ossenproject verder uitbreiden en zoeken daarvoor kleine percelen grond en ossenoppassers.

Cursus koesignalen
‘Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we straks een aantal gebiedjes hebben waar we ossen op kunnen laten grazen. Maar de kans bestaat dat ik erg druk wordt met voeren en het toezicht. Daarom zoeken we enthousiaste mensen die we kunnen opleiden tot ossenoppasser.’ Die krijgen van Suzanne eerst een korte cursus koesignalen.

‘De oppassers moeten weten waar ze op moeten letten als ze bijvoorbeeld eens per week komen kijken. Bijvoorbeeld over hoe een koe loopt. Of de glans in de ogen. Verder hoop ik dat er een goed contact ontstaat tussen de eigenaar van het perceel en de oppasser. En dat zo een os een verbindende factor wordt.’

Onze connectie met Yvon Jaspers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam massa sapien, consequat id rhoncus non, tempor nec tellus. Cras id sapien eu dui tincidunt consectetur et eu metus. Donec facilisis ligula id ligula tincidunt posuere. Morbi lacinia tempor bibendum. Suspendisse fermentum, nisi ut varius ullamcorper, magna nulla euismod lorem, elementum molestie felis lectus nec ligula. Duis dui massa, placerat in congue sit amet, euismod non dui. Mauris fringilla tellus vitae eros accumsan semper. Nulla facilisi. Ut nec nibh sit amet nisi fringilla malesuada ac sed orci.

Yvon Jaspers en Suzanne Ruesink van Suzie's Farm